Bloemen langs de weg

Steunpunt migranten met een visuele beperking

Samen Nederlands Leren

Bloemen langs de Weg ondersteunt het organiseren van lessen Nederlands als tweede taal voor visueel gehandicapte migranten in enkele grote steden.

In 2017 zijn de lessen gestart in Rotterdam. Ook tijdens de Corona gaan de lessen zovee mogelijk door. U kunt zich ook in 2021 inschrijven.

Na de zomer 2018 is er een cursus gestart voor de opleiding van taaldocenten docenten in Den Haag. De docenten en de taallessen zijn inmiddels overgegaan naar Taal an Zee in Den Haag.

Ook bij Taal aan Zee kunt u zich inschrijven.

Voor andere steden kunt u contact zoeken met het steunpunt, zij kunnen u mogelijk helpen met het vinden van een school die die ook visueel gehandicapten kan helpen.

Zowel Beter Zien Anders Kijken als Bloemen Langs de Weg werken nauw samen met Taal aan Zee wat betreft de training van taaldocenten voor blinde en slechtziende migranten.

 

Subsidies

Sinds begin 2020 worden de lessen in Rotterdam gesubsidieerd door de Gemeente Rotterdam. Ook voor 2021 is weer een toezegging ontvangen.

Het Bartiméus Fonds en de Stichting Novum (onderdeel van Koninklijke Visio) hebben tot 2020 de lessen aan migranten van BZAK  en ook de aanschaf van een aantal hulpmiddelen gefinancierd 

Het Oogfonds heeft zowel voor Rotterdam als Den Haag subsidie verleend voor het programma Train de Trainers. De opleiding van de docenten die de cursussen aan migranten gaan geven.

Samen Nederlands Leren