Bloemen langs de weg

Steunpunt migranten met een visuele beperking

Den Haag

De Stichting Beter Zien Anders Kijken  speelt een belangrijke ondersteunende rol bij de taalcursussen die in Den Haag georganiseerd worden door Taal aan Zee.

BZAK begon in Den Haag in 2018 met lessen Nederlands als tweede taal. Bij deze lessen ligt de nadruk op spreken en luisteren. Deze taalfuncties hebben direct te maken met revalidatie krijgen extra aandacht. Daardoorzal de drempel voor deelnemende migranten naar een instelling voor revalidatie lager zijn en de kans op participatie in de maatschappij groter.

De lessen worden nu gegeven bij Taal aan Zee in de Wegastraat 44 in Den Haag meer details op de website van Taal aan Zee.

Voorafgaand aan de taalcursus voor migranten heeft de Stichting Beter Zien Anders Kijken een speciaal ‘Train de Trainers’ - programma voor vrijwillige taaldocenten georganiseerd. Deze docenten werken nu bij Taal aan Zee.

Vrijwilligers die zich willen inzetten voor taallessen aan visueel gehandicapte migranten in Den Haag kunnen zich aanmelden bij Taal aan Zee of bij Tonny van Breukelen telefoon 0630 396 693 of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.