Bloemen langs de weg

Steunpunt migranten met een visuele beperking

Nieuws

 De Oogvereniging neemt het Steunpunt voor migranten met een visuele   beperking over.

Op 20 juni, de Internationale Dag van de Vluchteling, heeft de Oogvereniging het steunpunt voor migranten met een visuele beperking gelanceerd. Hiermee heeft zij deze activiteit overgenomen van Bloemen langs de weg, de organisatie van Tonny van Breukelen.

Meer informatie is beschikbaar op de website van de Oogvereniging

Indien u meer informatie wiit hebben kunt u zich wenden tot Amany Shalha of Mirjam Boers, beiden van de Oogverening via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefoonnummer 030-2945444

Tonny blijft graag beschikbaar om de Oogvereniging met haar kennis en ervaring te ondersteunen.

 

Persbericht van de Oogvereniging dd 17 juni 2021

Oogvereniging richt steunpunt op voor migranten met een visuele beperking

Amany Shalha

In een gammele boot de oversteek maken naar Europa, in een vreemd land een hondsmoeilijke taal leren: vluchten is voor iedereen een overlevingsslag, en al helemaal voor vluchtelingen met een visuele beperking. Op 20 juni, de Internationale Dag van de Vluchteling, lanceert de Oogvereniging een speciaal steunpunt.

“Voor nieuwkomers met een visuele beperking is het vaak moeilijk om de weg te vinden in Nederland. Ze kunnen niet meedoen aan het inburgeringstraject of worden geweigerd door een taalschool”, geeft Amany Shalha aan. Shalha is coördinator van het Steunpunt Migranten bij de Oogvereniging en zelf ervaringsdeskundig. “Hoe graag ze ook willen, ze hebben niet de mogelijkheid om mee te doen in de samenleving. En zo belanden mensen in eenzaamheid.”

Wat doet het Steunpunt Migranten van de Oogvereniging?

De Oogvereniging vindt dat migranten met een visuele beperking volwaardig moeten kunnen deelnemen aan de maatschappij. Het gaat naar schatting om 38.000 mensen.

Het Steunpunt Migranten biedt ondersteuning, zowel voor nieuwkomers zelf als voor professionals die met deze groep te maken hebben. Het Steunpunt wijst hen de weg naar de juiste organisaties. Ook wordt er een maatjesproject en een lobbytraject opgestart.

Het Steunpunt Migranten wordt mogelijk gemaakt door het Bartiméus Fonds.